Vår verksamhet i korthet

Klubbverksamheten är indelad i tre övergripande verksamhetsområden.

- Barn och ungdom
- Elit och tävling
- Bredd och motion

Nedan följer en kortfattad beskrivning av respektive verksamhetsgren.

Barn och ungdom

Ca 450 st av klubbens totalt ca 1200 st medlemmar är barn och ungdomar som regelbundet deltar i någon form av organiserad träningsverksamhet.

Vår målsättning med barn- och ungdomsverksamheten är att introducera tennissporten på ett lekfullt men ändå professionellt sätt samt att därefter erbjuda en tränings- och tävlingsverksamhet som är så bra och så intressant att många barn och ungdomar stannar kvar i klubben och därmed också varaktigt väljer tennis som sin sport.

Basen i hela klubbverksamheten är våra tennisskolor. Här erbjuder vi en grundutbildning i tennis för barn och ungdomar ända från förskoleåldern upp till dess att de börjar gymnasiet. De spelare som har hög ambitionsnivå och vill mer med sin tennis har också möjlighet att gå vidare i klubbens utvecklingsprogram för tävlingsspelare. För de som bara väljer tennisen som motionsform finns det goda möjligheter till fortsatt tennisspel längre upp i åldrarna.

Barn- och ungdomsverksamheten är indelad fyra olika steg. Första steget är minitennisskolan och vänder sig till barn i åldrarna 6–8 år. Därefter följer i tur och ordning stegen mellantennisskola, tennisskola. Beroende på ålder och utvecklingstakt slussas spelarna vidare genom de olika stegen.

Elit och tävling

Från 10 års ålder erbjuder vi spelare med hög ambitionsnivå möjlighet att delta i klubbens mer tävlingsinriktade verksamhet. Med ett seriöst och väl genomarbetat program för spelarutveckling vill vi positionera oss som den mest attraktiva klubben i Göteborgsregionen för hårt satsande tennisungdomar. Vi ska också vara en naturlig samlingsplats för elitspelare i Norden.

Vi vänder oss dock inte enbart till potentiella och aktiva elitspelare. Inom ramen för elit- och tävlingsverksamheten ryms också våra tävlingsspelande seniorer och veteraner. Inom sektionen "Gamla Ullevi" spelar exempelvis gamla elit- och tävlingsspelare som har valt att trappa ner sin satsning men som ändå vill fortsätta med regelbunden träning och tävlingsspel.

En viktig del av elit- och tävlingsverksamheten är vårt seriespel. På ett år deltar vi totalt med ett tjugotal lag i olika former av seriespel.

Våra ambitioner på tävlingsbanan är höga:

• Vi ska tillhöra Sverige-eliten inom alla ålderskategorier.
• Vårt herrlag ska ha kapacitet att kunna vara med och slåss om SM-titeln.
• Vårt damlag ska etablera sig som ett stabilt elitserielag.
• I våra elittrupper ska minst 50 % rekryteras ur den egna juniorverksamheten.
• Våra bästa spelare ska spela professionellt och vara etablerade på ATP- och WTA-touren.
• Vi ska kontinuerligt ha med spelare i såväl junior- som senior-, och veteranlandslagen.

Bredd och motion

Såväl studenter som pigga pensionärer ryms inom ramen för vårt program för bredd- och motionsspelare. För spelare som vill gå en tenniskurs erbjuder vi flera olika alternativ såväl på dagtid som på kvällar och helger. I stort sett varannan månad arrangerar vi också intensivkurser för nybörjare, motsvarande golfens gröna-kort kurser.

Ett populärt alternativ eller komplement till våra kurser är privatträning med någon av klubbens tränare. Privatlektioner bokas via receptionen i tennishallen och kan bokas antingen enskilt eller i grupp.

Sedan 2011 har vi en ny produkt - Privat+ - som vänder sig till spelare som vill förbättra sitt matchspel och här står banor samt tränare till deltagarnas förfogande 3 ggr/vecka.

Två stora delar i bredd- och motionsverksamheten är damsektionen och 45+. I damsektionen deltar ett 60-tal damer i organiserad träningsverksamhet på två vardagskvällar i veckan. Utöver den löpande träningen anordnas en rad andra aktiviteter såsom tennisclinics, tävlingar, seriespel och klubbutbyten.

I 45+ deltar motionsspelare äldre än 45 år. "Gänget" samlas för dubbelspel varje tisdag förmiddag under inomhussäsongen. Då råder en febril aktivitet på samtliga banor i hallen. Passet avslutas med fika och social samvaro i klubbrummet. Många av spelarna i 45+ deltar också i interna tävlingar och klubbutbyten.

Andra aktiviteter som sorteras in under bredd- och motionsverksamheten är "Fredags-" och "Söndagsdamerna" samt våra "Öppna pass" där bl.a. frukost- och lunchtennis ingår.

Uppdaterad: 2014-03-31 10:28