Hoppa till sidans innehåll

Caijsa tog EM-silver

2017-07-31 15:19
Caijsa Hennemann lyckades med en fantastisk bedrift när hon tog silver under de individuella Europamästerskapen som avgjordes i Moskva för 16-åringar under den förra veckan.
  • Uppdaterad: 2018-07-03 09:33

Bilden hämtad från tennis.se

Caijsa gjorde sitt livs bästa tävling både spel- och resultatmässigt under EM i Moskva och på vägen mot final besegrades ett flertal av toppspelarna i Europa. I finalen var det Maja Chwalinska från Polen som drog det längsta strået och vann med siffrorna 7-6, 6-0. 

- Det är så klart en sensationellt bra insats av Caijsa och vad jag har hört var det 35 år sedan en svensk tjej lyckades med en liknande bedrift. Jag vet att det ligger många års stenhård träning bakom Caijsas framgångar och att hon verkligen velat nå så här långt med sin tennis sedan hon började tävla på riktigt när hon var yngre. Hon är därför väl värd sina framgångar och nu hoppas vi att fler av hennes klubbkompisar och andra spelare runt om i landet förstår att det är möjligt att nå sådana här resultat om man verkligen, verkligen vill och är beredd att träna stenhårt på rätt saker under en lång tid, förklarar sportchefen Kristian Persson.

På landslagsresan var Ullevitränaren Damien Croisat kapten för det svenska laget. Idag måndag beger sig Caijsa och övriga i laget vidare till Rumänien för fortsatt spel i lag-EM. 

Vi rekommenderar mer läsning på tennis.se under följande länkar:

http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/em-silvertillhennemanndetstorstajaggjort/
http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/hennemanniem-semifinalliteoverkligt/

Ullevi TK önskar stort grattis till Caijsa och fortsatt lycka till!

Skribent: Kristian Persson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ullevi TK - Tennis
Smålandsgatan 2
41139 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-18 01 15
E-post: This is a mailto link

Se all info