Hoppa till sidans innehåll

En vinst och en oavgjord för herrlaget i helgen

2017-11-30 09:16
Det har varit full fart på klubben i helgen. Efter fredagens slutspel i Klubbmästerskapen var det dags för årets sista seriesammandrag då Ullevi TK tog emot Vänersborgs TK, Smålandsstenars TK och Höllvikens TK.
  • Uppdaterad: 2018-08-26 21:14

På lördagen spelade herrlaget mot Höllvikens TK och ställningen var 1-1 efter de två inledande dubblarna. Därefter lyckades Ullevi TK vinna tre av fyra singlar och därmed också matchen med 4-2.

  • Johan och Nicklas inleder med att spela en mycket bra dubbelmatch tillsammans där de helt klart vinner på sin offensiva inställning och ett nästan felfritt nätspel. William och Olle har en setboll i första set, men lyckas tyvärr inte ta den chansen och förlorar i två raka. I singlarna spelar Johan, som normalt sett aldrig spelar singel utan endast dubbel, på sin högsta nivå och vinner i två raka set. William servar fantastiskt i sin match och vinner komfortabelt i två raka set. Källmarker gör framförallt ett riktig bra första set och imponerar, men i andra orkar han inte riktigt hålla den höga nivån uppe och tyvärr förlorar han i två raka set. I den sista matchen gällde det oavgjort 3-3 i matcher eller vinst med 4-2. Lagets yngsta spelare Olle gör en stabil instats och är stark mentalt när det gäller som mest. Förutom mycket bra spel avgör han matchen genom sin härliga inställning, förklarar coach Damien Croisat.

På söndagen kom motståndet istället från Smålandsstenars TK. Båda lagen lyckades vinna varsin dubbel och ställningen var 2-2 i matcher när de två avgörande singlarna startade.

- Trots att vi saknade vårt ankare i laget Johan Brunström lyckades laget med en bra insats idag. William och Olle vann sin dubbel i ett spännande matchtiebreak och Christoffer tillsammans med Philip fick se sig besegrade i två raka set. Olle gjorde återigen en fantastiskt bra insats och vann sin singel. Christoffer fick en tuff start, men var på väg att kunna vända matchen i andra set. 2-2 Jag tycker att 2-2 var rättvist inför de två avgörande singlarna. William stod sedan för en stabil insats i sin singel och vann klart i två raka set. Henriks match var jämn från början till slut där, avslutar spelande coachen Christoffer Källmarker.

 För samtliga resultat samt serietabell, klicka här.

Skribent: Kristian Persson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Ullevi TK - Tennis
Smålandsgatan 2
41139 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-18 01 15
E-post: This is a mailto link

Se all info