Framgångar i Paris

18-åriga Caijsa Hennemann har varit Ulleviare sedan hon i stort sett började spela tennis och har under hela sin tid som junior haft fina framgångar i de största nationella tävlingarna och vunnit flera SM-guld i såväl singel som dubbel. De senaste åren har hon spelat på den internationella juniortouren och vunnit ett flertal tävlingar och en av höjdpunkterna var när hon tog sig till final i Europamästerskapen 2017. Drömmen om att få spela Grand Slam-turneringar på juniornivå har hela tiden funnits där och senaste året har hon deltagit i Australian Open, Wimbledon och Franska Öppna. Nu var det återigen dags att resa till Paris för spel i världens största och kanske mest prestigefyllda grusturnering Franska Öppna. Tävlingen inleddes dock inte på topp och Caijsa förlorade i kvalfinal. Men med turen på sin sida och ett sk. Lucky looser fick hon en ny chans i huvudtävlingen och väl där var hon svårstoppad. Efter vinster mot flera spelare på högsta nivå och ett spel som var bland det bästa hon presterat hittills nådde hon en kvartsfinal i singel och hade chanser att ta sig till en semifinal med 3-1 i det avgörande setet mot kinesiskan Zheng. Kinesiskan var dock starkare just den här dagen och kunde vinna matchen.

 

– Det var länge sedan en svensk tjej gick till kvartsfinal i en Grand Slam-turnering. Om jag inte fått fel fakta till mig var senaste gången när Sofia Arvidsson var 17 år dvs ungefär 18 år sedan. Framgången är dock ingen slump utan Caijsa har tränat medvetet på både sina styrkor och svagheter under lång tid. Att ligga på gränsen till vad man klarar av varje dag är tufft, men ger resultat och Caijsas utvecklingskurva sedan hon var tio år är imponerande. Caijsa är en bra förebild för klubbens juniorer, både på sättet hon tränar men också hur hon är utanför banan. Det är därför extra roligt att en spelare som fått sin utbildning på klubben tagit sig så här långt och dessutom fortfarande har klubbens träning som sin bas när hon inte reser runt om i världen för att spela tävlingar, förklarar sportchefen Kristian Persson.

 

För att läsa mer om Caijsas framgångar på tennis.se klicka här (https://www.tennis.se/tennis-se/de-svenska-spelarna-lamnar-paris-vet-nu-att-jag-kan-spela-pa-den-har-nivan/).