Ny rekrytering på tränarsidan

Vi är mycket glada att kunna presentera Lars Jönsson som ny tränare i klubben. Lars har en lång karriär som tennisproffs bakom sig och hade en ranking bland de tio främsta i världen som junior och senare en toppranking som nummer 67 i världen som senior.

Listan över imponerande segrar kan göras lång och efter den framgångsrika spelarkarriären valde Lars att satsa på en karriär som tränare. Mellan åren 2000-2006 arbetade han som elitansvarig på Ullevi TK innan det bar av till Kuwait för arbete med bland annat juniorspelare på hög internationell nivå och kapten för Davis Cup-laget. Efter drygt tio år på Kuwaits Tennisförbund flyttade han under sommaren 2019 hem till Sverige med familjen och är nu återigen tränare i sin hemmaklubb Ullevi TK.

”- Vi är mycket glada att kunna knyta Lars till oss. Detta innebär att vårt redan mycket starka och kompetenta tränarteam blir ännu starkare. Lars är en person som inte lämnar något åt slumpen, inspirerar spelarna att jobba ännu hårdare och har en stor erfarenhet av tävlingstennis på både junior- och seniornivå. Lars kommer börja jobba i klubben successivt från och med oktober månad och kring årsskiftet växla upp till heltid. Alla våra heltidsanställda tränare finns med på ett eller annat sätt i de flesta verksamhetsgrenar och huvudfokus för Lars blir att komma in och stärka vår elit- och tävlingsverksamhet till nästa nivå. Vårt tränarteam är starkare än någonsin”, säger sportchefen Kristian Persson.

”- Det känns otroligt inspirerande att vara tillbaka i Ullevi Tennisklubb och det skall bli fantastiskt kul att vara en del av tränarteamet framöver. Det känns som att Ullevi Tennisklubb har något jättebra på gång och jag ser fram emot att vara med på resan mot nästa nivå”, säger Lars Jönsson.

Lars kommer att börja jobba 50% hos oss fr.o.m. 1 oktober för att växla över till 75% fr.o.m. 1 november. Anledningen till detta är att han under en övergångsperiod kommer att jobba kvar i Elfsborgs TK till dess att en ny organisation är på plats. Fr.o.m. 1 januari kommer Lars att jobba heltid hos oss.

Varm välkommen ”hem igen” Lars Jönsson!