Speciella tider kräver speciella lösningar

På grund av den rådande situationen med covid-19 är det osäkert när och hur den internationella proffstouren kommer att spelas under framförallt hösten. Detta påverkar klubbens bästa damspelare Caijsa Hennemann som efter en fantastisk sommar på den svenska sommartouren står inför en osäker period vad gäller att få spela tävlingsmatcher på den nivån som utvecklar henne mest.

⁃ När man satsar på tävlingstennis är matchmomentet det allra viktigaste. Som läget ser ut just nu blir det svenska seriespelet den enda möjligheten för de bästa spelarna i Sverige att få riktigt bra matcher under november/december då inga andra nationella tävlingar på den nivån spelas under denna period. Efter diskussioner och övervägningar har vi kommit fram till att det bästa alternativet i denna mycket speciella situation som råder nu är att Caijsa tillfälligt under höstsäsongen byter till Helsingborgs TK för att få spela elitseriematcher då klubbens damlag ligger i division 1. Caijsa har varit klubben trogen sedan dagen hon slog sina första tennisslag och när läget är som det är väljer vi att som klubb se till vad som är bäst för Caijsas tennisutveckling. Planen är att direkt vid årsskiftet byter Caijsa tillbaka till Ullevi Tennisklubb igen, säger sportchefen Kristian Persson.

⁃ Jag är och har alltid varit en Ullevi-spelare och ser mig som en framtida Ullevi-spelare då klubblojalitet ligger mig varmt om hjärtat. Jag har Ullevi att tacka för väldigt mycket och gläder mig åt att de ser till mitt bästa vilket just nu är genom samarbete med Helsingborgs TK. För mig är det viktigt att känna starkt för den klubb jag representerar vilket gjorde det enkelt att välja Helsingborg. Jag har tränat där ett tag under året och känner stort förtroende för dem och hoppas på ett fortsatt långsiktigt samarbete mellan Helsingborg och Ullevi även från nästa år, berättar Caijsa Hennemann.

⁃ Helsingborgs TK hjälper naturligtvis Caijsa med att få spela i en elitserieklubb under hösten då det råder stor osäkerhet kring internationella tävlingar framöver. Samtidigt som Helsingborgs TK hjälper Caijsa kommer hon tillföra proffsighet och energi till vår redan starka trupp, säger Marcus Lindberg klubbchef i Helsingborgs TK.

– Vi önskar (Caijsa och Helsingborgs TK) lycka till i seriespelet och ser fram emot att ha Caijsa hos oss igen efter årsskiftet, avslutar Kristian.