Medaljer i Veteran-SM, Junior-SM och Nordiska Mästerskapen

Höstlovsveckan blev en fin vecka resultatmässigt för klubbens spelare. Såväl juniorer som seniorer presterade bra och tog hem medaljer.

Veteran-SM i Järfälla

Ulf Carlsson, som förutom sitt tennisspel även sitter med i klubbens styrelse, blev för första gången svensk mästare när han tog hem hela H65-klassen i singel. I finalen besegrades hemmaspelaren Per Johansson i tre tuffa set.

”- Göteborgsposten gjorde ett reportage när jag slutade på Fotbollförbundet och då fick jag frågan kring tennisen. Svarade då att min målsättning var att bli svensk mästare innan jag dog och då med tanken att jag skulle hålla mig i fysiskt trim så länge att övriga föll ifrån. Nu får jag höja den målsättningen, förklarar Ulf Carlsson”

Johan Strandeus gick till semifinal i H55-klassen i singel och tog därmed hem en bronspeng.

Junior-SM på GLTK

Det var i 16-årsklasserna som våra spelare lyckades allra bäst. Max Dahlin tog sig hela vägen till final i både singel- och dubbelklassen. I singelfinalen förlorade Max i tre jämna set mot Albert Zaar från Lidingö TK och i dubbel blev det tyvärr också förlust. Med minsta möjliga marginal föll Max och klubbkompisen Fabian Anthin med 7-10 i det avgörande matchtiebreaket. Fabian gjorde även han en fin turnering och tog sig till kvartsfinal i singelklassen. 

Nordiska Mästerskapen för veteraner på SALK

Henrik Hobik har vid flertalet tillfällen tidigare representerat Sverige i olika landslagssammanhang för veteraner. Nu var det dags igen och denna gång i H50-klassen tillsammans med Jan Hedman Djursholm, Lennart Ejlestam Kungsängen och Anders Rosen Elfsborg.

På fredagen vann Sverige den avgörande dubbeln mot Finland och på lördagen ställdes man mot Danmark som vunnit senaste tre åren. Henrik vann sin singelmatch och lagkompisarna dubbeln och Sverige tog hem bucklan.

”- Finalen blev en jämn och svängig historia. Det skulle visa sig vara en av de där dagarna när allt stämmer och min singelmatch mot Danmarks etta var en av de bästa matcherna jag spelat. Jag tog mig upp till 6-0, 5-1 för att sedan tappa två game till 5-3 innan jag kunde ta hem matchen med 6-3, förklarar Henrik Hobik som även han sitter med i klubbens styrelse.”

Stort grattis allihopa!