Återanmälan tennisskolan HT2024

Nu är det dags att göra återanmälan till höstterminen för alla deltagare i vår barn- och ungdomsverksamhet.

Nedan följer information i tre delar som vi hoppas att du tar dig tiden att läsa igenom.

Vi passar på att önska alla en härlig tennissommar!

Höstsäsongen 2024
Information gällande återanmälan
Så gör du din återanmälan

Höstsäsongen 2024
……..

Detta tror vi på…

  • Att syftet med vår verksamhet både är att skapa förutsättningarna för att få tennis som ett intresse för livet och att lära sig grunderna i spelet och lära sig att spela match. Vi vill att barnen och ungdomarna får ”mersmak” av våra tränings- och tävlingsaktiviteter som gör att de vill spela mer tennis på egen hand när inte klubben anordnar till exempel träning. Vi vill också vara med och bidra till att barn får en bättre hälsa och välmående genom att vara på klubben och röra på sig.

 

  • Vi tror på engagerade och utbildade tränare. Därför har vi mycket internutbildning inom framförallt nivåerna röd, orange och grön är t.ex. med i Svenska Tennisförbundets satsning som kallas ROG. Utöver detta genomför vi även andra utbildningsaktiviteter och deltar på både nationella- och internationella konferensen och utbildningsträffar. Allt detta för att vi vill att de spelare som går vår utbildning skall lära sig grunden på bästa sätt.

 

  • Att basen i vårt ledarskap skall bygga mestadels på inre motivation d.v.s. att drivkraften kommer från individen själv istället för yttre motivation dvs att drivkraften till exempel är att få en belöning eller undvika ett straff. Detta innebär att vi vill att barnen och ungdomarna själva skall vara med och styra sin idrott både i hur mycket träning och match det är, men också till viss del vara med och påverka vad som görs på själva träningarna. Tennis är i grunden en fritidsaktivitet där glädjen är det som skall stå högst upp på listan!
  • Att deltaga i många olika idrotter så länge som möjligt är positivt på många olika sätt, inte minst för att bygga upp en god atletisk grund. Fördelarna med att ha just en god atletisk grund är att det är lätt att växla mellan olika idrotter när man blir lite äldre och att man har möjligheten att göra en elitsatsning om det är det som är målet. Vi uppmuntrar därför till att hålla på med många olika idrotter och gör inga uttagningar till exempelvis matcher baserat på närvaro på träning.

 

  • Utvecklingsmodellen Long Term Athlete Development (LTAD) som sammanfattat är en ”lathund” för i vilken ålder och utvecklingsfas man bör träna vad. Det innebär i stora drag att man tränar barn som barn, tonåringar som tonåringar och vuxna som vuxna och att man först lär sig grunderna, sen blir en atlet och därefter specialist.

 

  • Att tävlingsmomentet är det bland det roligaste som finns och är en naturlig del för oss på klubben. Vi vill tävla så mycket det går och uppmuntrar till matchspel under träningarna, inom klubbens olika tävlingsaktiviteter och på andra ställen utanför klubben. Det finns en pågående debatt kring om tävla är bra eller dåligt för barn. När vi tänker på tävling tänker vi främst i avdramatiserade former där vem som vinner inte är det centrala, utan att det finns en positiv, kittlande spänning som förhöjer känslan av att spela tennis och som gör att man kämpar det där lilla extra. För de barn och ungdomar som känner sig redo för att verkligen vill testa hur bra man vill bli stöttar vi den vägen också.

 

 • En annan viktig del för oss är att skapa en säker och trygg miljö här på klubben så att barnen och även de vuxna känner sig välkomna och trygga. För att jobba i den riktningen har vi bland annat tagit fram en ledarpolicy som klubbens tränare måste signera digitalt. Inom policyn ryms till exempel att man som ledare förväntas agera som en förebild och att man verkar för en sund miljö här på klubben. Det är också ett krav fr.o.m. augusti 2019 att alla ledare inom klubben kan visa upp ett utdrag ut Polisens belastningsregister. Våra fast anställda tränare går regelbundet utbildning i hjärt- och lungräddning samt akut omhändertagande av idrottsskador med vår sjukgymnast Eva Linger.

 

Innan allt drar igång igen till hösten och säsongstart för den ordinarie tennisverksamheten önskar vi er alla en fantastisk tennissommar.

Information gällande återanmälan

Precis som under tidigare år krävs det att du gör en återanmälan för att du skall behålla din plats i tennisskolan. Det är en rutin som säkerställer att vi har ett godkännande från familjens sida att man önskar behålla sin plats i verksamheten och också en möjlighet att skicka in sina önskemål om när man kan träna. Spelare som inte gör återanmälan i tid kommer automatiskt att avregistreras från verksamheten och nya spelare tas in.

Vi försöker givetvis göra det vi kan för att tillgodose varje familjs önskemål om dagar och tider, men inför höstsäsongen kommer vi i så stor utsträckning som möjligt att lägga större block med spelare som är på ungefär samma nivå och då är det i första hand det vi kommer att prioritera. Vi är övertygade om att det kommer att bli en bättre verksamhet och roligare för alla barn och ungdomar när vi gör så och hoppas att alla familjer gör sitt yttersta för att vara flexibla med såväl dagar som tider.Vi uppmanar alla familjer att välja/önska en så tidig träningstid som möjligt under vardagar för att underlätta vårt arbete att göra ett så bra schema som möjligt för alla i hela verksamheten. Detta innebär att om du kan träna redan från kl. 14.00 eller 15.00 skall du ange detta när du gör din återanmälan.

Under höstsäsongen 2024 ger vi alla som vill/kan spela kl. 14.00 på vardagar 25% rabatt på träningsavgiften för den träningen. Detta för att fler skall kunna börja träna direkt efter skolan. Vi har bra och nyttiga alternativ i vårt kafé när det gäller mellanmål som passar utmärkt att äta efter skolan och innan träningen. För att starta upp en grupp vid 14-tiden krävs det att vi har minst fyra spelare på samma nivå som kan träna då.

Om våra tränare av någon anledning inte kan komma till träningen gör vi allt vi kan för att in en ersättare. Vi använder dock endast ersättare som tränarteamet känner väl och vet håller tillräckligt hög nivå för att bedriva utbildning i vår tennisverksamhet eftersom att kvalitet har högsta prio hos oss. Om vi inte kan få in en ersättare som klarar av dessa kriterier kommer vi istället att bedriva träningen med en tränare från en annan grupp som då kör träning på två eller tre banor samtidigt. Vi är i grund och botten en ideell förening.

Så här gör du din återanmälan!

Det har blivit dags att återanmäla sig inför höstterminen 2024. Nedan finner du information om hur du går till väga.

 1. Återanmälan görs endast via Matchi genom att klicka dig vidare till rätt anmälningsformulär nedan. Det finns olika återanmälan – en för varje färg. Varje färg motsvarar vilken boll som träningen till största delen bedrivs med. Om spelaren t.ex. tränade med en grön boll under vårsäsongen skall denna återanmäla sig till ”Återanmälan Tennisskola Höstsäsongen 2024 – Grön nivå”. Samtliga spelare som under vårsäsongen spelade minitennis skall anmäla sig till ”Återanmälan Tennisskola Höstsäsongen 2024 – Röd nivå”. Är du osäker ta kontakt med mikael.pihl@ullevitk.se.
 2. Läs all detaljerad information som finns i anmälningsformuläret, skriv in samtliga uppgifter och skicka in den.
 3. Viktiga datum:
  12 augusti – Deadline skicka in återanmälan.
  13 augusti – Vi presenterar samtliga återanmälningar på www.ullevitk.se.
  14-17 augusti – Skicka in dina skoltider via ett formulär som läggs ut på www.ullevitk.se. Detta är extremt viktigt för att vi skall ha möjlighet att göra ett så bra schema som möjligt.
  17 augusti – Träningsschemat publiceras på www.ullevitk.se.
  19 augusti – Säsongsstart
  Vecka 44 – Uppehåll p.g.a. höstlov
  21 december – Sista träningsdagen för säsongen som blir 17 träningsveckor
  * Vid event/tävlingar som klubben arrangerar kan träningspass komma att ställas in. Detta kommer då att meddelas specifikt till grupper detta berör.

 

Länkar till anmälningsformulären
Länk – Återanmälan Tennisskola Höstsäsongen 2024 – Gul nivå
Länk – Återanmälan Tennisskola Höstsäsongen 2024 – Grön nivå
Länk – Återanmälan Tennisskola Höstsäsongen 2024 – Orange nivå
Länk – Återanmälan Tennisskola Höstsäsongen 2024 – Röd nivå

Vid eventuella frågor ta kontakt med mikael.pihl@ullevitk.se.