Elit & Tävling

”Vi vill erbjuda Sveriges bästa utvecklingsmiljö på klubbnivå och skapa förutsättningarna för de spelare som vill göra en tennissatsning med målet att nå regional-, nationell- eller internationell toppnivå.”

Ullevi TK erbjuder en sund tränings- och tävlingsmiljö där vi fokuserar på spelarutveckling genom hela junioråldern. Som seniorspelare ska de ha nått sin maximala nivå.
I elit- och tävlingsverksamheten deltar drygt 100 medlemmar och här ingår våra representationslag, tävlings- och elitjuniorerna samt våra tävlingsspelande seniorer och veteraner.

Vårt mål är att ge barn och ungdomar som har ett intresse för tennis och i synnerhet tävlingsmomentet en gedigen och genomtänkt idrotts- utbildning av högsta kvalitet. Vi vill erbjuda Sveriges bästa utveck- lingsmiljö och skapa förutsättningarna för de spelare som vill göra en tennissatsning med målet att nå regional-, nationell- eller internationell toppnivå.

 

Precis som i barn- och ungdomsverksamheten följer vi såväl Svenska Tennisförbundets (Utvecklingstrappan) som Internationella Tennis- förbundets (Play & Stay) rekommendationer och riktlinjer. Vi har även valt att implementera utvecklingsmodellen ”Long Term Athlete Development”. Våra ledare har en gedigen utbildning och erfarenhet av tävlingstennis, både som spelare och ledare.

 

En stor andel av klubbens tävlingsspelare kombinerar studier och tennis på högstadiet och gymnasiet och det är också vanligt att man tar steget vidare och läser på college i USA.

 

Vi har även som mål att seniorspelare som befinner sig på högsta internationella nivå skall välja oss som sin träningsbas när de inte reser och tävlar samt spela i våra representationslag.Våra veteranspelare är många och framgångsrika och förutom de individuella tävlingsspelet representerar man klubben i både inom- och utomhusserierna. Regelbundet återfinns klubbens veteranspelare på prispallen i Svenska Mästerskapen och iklädda landslagsdräkten för att representera Sverige i t.ex. VM och Nordiska Mästerskapen.

 

Inom tävlingsverksamheten mäter vi framgång på många olika sätt. Givetvis räknar vi SM-medaljer och vunna titlar, men allra högst värde- sätter vi de som älskar att tävla och som gör allt för att nå sin fulla potential.

 

Vill du veta mer om hur vår elit- och tävlingsupplägg för juniorer ser ut och fungerar? Klicka dig vidare här.

Elit- och tävlingsansvarig

 

Damien Croisat

För dig som är spelare i elit- och tävlingsgruppen – klicka här för att logga in!