Tennisverksamheten

”Vi är en renodlad tennisklubb och har tagit fasta på att tennis är en idrott för hela livet där all vår fokus ligger på att skapa den bästa tänkbara tennismiljön för våra medlemmar, oavsett ålder och spelnivå.”

Ullevi Tennisklubb bildades 1944 och har idag 1100 medlemmar. Vår verksamhet bedrivs i Ullevi Tennishall där vi har sju banor inomhus och två grusbanor utomhus. Hallen har ett unikt läge mitt i centrala Göteborg vilket gör att hallen är välbesökt ”från morgon till kväll”. Den nuvarande hallen stod färdig 1993, men tennis har det spelats på platsen sedan 1901 – med andra ord är platsen vi spelar på ett av Sveriges äldsta tennisfästen och det finns en hel del tradition och historia som förpliktar.

 

Vi är en renodlad tennisklubb och har tagit fasta på att tennis är en idrott för hela livet där all vår fokus ligger på att skapa den bästa tänkbara tennismiljön för alla våra medlemmar, oavsett ålder och spelnivå. Vi har också tagit fasta på att tennis är en tävlingsidrott. Det innebär inte att alla som spelar tennis behöver ha ambitionen att bli elitspelare utan att vi arbetar för att stötta och öka antalet tävlingsspelare i klubben.

 

Vi har genom åren lyckats med att positionera oss som en ledande tennisklubb i Sverige och många kända tennisprofiler har representerat vår förening. Några av de mest namnkunniga är Christina Sandberg-Lang, Anders Järryd, Magnus Gustafsson, Lars Jönsson, Björn Rehnquist, Christian Bergström, Johan Brunström och Caijsa Hennemann.

 

På barn- och ungdomssidan intar Ullevi också en framskjuten plats i landet med flera unga spelare på landslagsnivå. Vi har genom åren försett de svenska junior-, senior- och veteranlandslagen med duktiga tennisspelare.

 

Vi är naturligtvis mycket stolta över vår historia – samtidigt tycker vi att det är viktigt att ha en balans mellan att blicka bakåt och tänka framåt. Vi har en organisation där såväl tränare, administrativ personal som förtroendevalda arbetar med att utveckla och ständigt förbättra verksamheten i klubben. Vi hoppas att du som medlem vill hjälpa oss framåt och att vi tillsammans kan sträva mot att följa vår värdegrund och uppnå vår vision och våra mål. För oss är delaktighet, stark klubbkänsla och hög kvalitet i det vi gör tillsammans något vi alltid sätter främst i vår verksamhet.

 

Varmt välkommen till Ullevi Tennisklubb!