Barn & Ungdom – Fysisk träning

FYSISK TRÄNING

Trenden i samhället är tyvärr att barn och ungdomar rör sig allt mindre och att den spontana leken i området där man bor minskar och minskar. Att röra på sig är viktigt ur ett hälsoperspektiv och ur ett idrottsperspektiv behövs mycket och varierad lek/träning för att kroppen skall få en bred rörelsebas och fungera på ett bra sätt. Ullevi Tennisklubb vill vara med och vända den trend vi ser i samhället och ge klubbens barn och ungdomar möjlighet till en bra och varierad fysisk utbildning.

 

– Träningen är utformad på ett lekfullt sätt med mängder av utmaningar och tävlingar som mer liknar ”Mästarnas mästare” och ”Fångarna på fortet” än ”traditionell fysträning”. Fokus ligger på allsidighet och hög aktivitetsgrad där vi gärna jobbar tillsammans i lag i olika hinderbanor. Alla som kämpar och lyssnar ordentligt är välkomna, förklarar fystränaren Olof Tengström.

 

Motoriska guldåldern
Kroppen är fantastisk och alltid mottaglig för träning, men det finns vissa ”fönster” där kroppen är lite mer mottaglig för viss typ av träning och vi försöker givetvis att anpassa våra fyspass så att de blir så effektiva som möjligt. Innan pubertet är kroppen tex mycket mottaglig för att lära sig nya saker och kallas ofta ”den motoriska guldåldern” då det är extra bra att träna t.ex. snabbhet och koordination. Under puberteten finns det stora fördelar med att träna kondition/uthållighet då man kan påverka hjärtat på ett bra sätt.

 

Detta gäller höstterminen 2020
Under höstterminen kommer vi därför erbjuda alla barn och ungdomar i olika åldrar möjlighet att komma och träna tillsammans med vår fystränare Olof Tengström. Allt sker som sagt givetvis på ett lekfullt och inspirerande sätt!

 

Dagar och tider

  • Måndagar mellan kl. 16.00-16.30 (fysträning för spelare i åldern 2006-2011 oavsett ambition. Fystränare Olof Tengström)
  • Tisdagar mellan kl. 16.00-16.30 (fysträning för spelare i åldern 2006-2011 oavsett ambition. Fystränare Olof Tengström)
  • Onsdagar mellan kl. 16.00-16.30 (fysträning för spelare i åldern 2006-2011 oavsett ambition. Fystränare Olof Tengström)
  • Torsdagar mellan kl. 16.00-16.30 (fysträning för spelare i åldern 2014-2009 oavsett ambition. Fystränare Olof Tengström)

 

Priser
40 kr per pass.

 

Anmälan och betalning
För att deltaga på något av dessa pass under höstsäsongen krävs en anmälan enligt nedan. Skicka ett mail till olof.tengstrom@ullevitk.se med:

 

1) Namn och ålder?
2) Vilken eller vilka dagar önskar ni deltaga på?

 

Olof kommer att föra närvaro på passen och i slutet av varje månad skickas en faktura till respektive deltagare.

 

Vi startar upp direkt vecka 36 och kör hela vägen fram till vecka 51, med uppehåll under vecka 44 och datum då Olof inte är på plats p.g.a. utbildning. Detta meddelas till den e-post som ni gör anmälan från.

 

Hör av dig till Olof Tengström vid eventuella frågor.