Barn & Ungdom – Fysisk träning

FYSISK TRÄNING

Trenden i samhället är tyvärr att barn och ungdomar rör sig allt mindre och att den spontana leken i området där man bor minskar och minskar. Att röra på sig är viktigt ur ett hälsoperspektiv och ur ett idrottsperspektiv behövs mycket och varierad lek/träning för att kroppen skall få en bred rörelsebas och fungera på ett bra sätt. Ullevi Tennisklubb vill vara med och vända den trend vi ser i samhället och ge klubbens barn och ungdomar möjlighet till en bra och varierad fysisk utbildning.

 

– Träningen är utformad på ett lekfullt sätt med mängder av utmaningar och tävlingar som mer liknar ”Mästarnas mästare” och ”Fångarna på fortet” än ”traditionell fysträning”. Fokus ligger på allsidighet och hög aktivitetsgrad där vi gärna jobbar tillsammans i lag i olika hinderbanor. Alla som kämpar och lyssnar ordentligt är välkomna, förklarar fystränaren Olof Tengström.

 

Motoriska guldåldern
Kroppen är fantastisk och alltid mottaglig för träning, men det finns vissa ”fönster” där kroppen är lite mer mottaglig för viss typ av träning och vi försöker givetvis att anpassa våra fyspass så att de blir så effektiva som möjligt. Innan pubertet är kroppen tex mycket mottaglig för att lära sig nya saker och kallas ofta ”den motoriska guldåldern” då det är extra bra att träna t.ex. snabbhet och koordination. Under puberteten finns det stora fördelar med att träna kondition/uthållighet då man kan påverka hjärtat på ett bra sätt.

 

Så här fungerar det:
Vi erbjuder mellan två till tre pass per vecka för barn och ungdomar i olika åldrar/nivåer. Det finns möjlighet att komma och träna tillsammans med vår fystränare Olof Tengström. Allt sker som sagt givetvis på ett lekfullt och inspirerande sätt!

 

Dagar och tider

  • Tisdagar mellan kl. 16.10-16.50 (för spelare som tränar med orange/grön boll)
  • Onsdagar mellan kl. 16.10-16.50 (för spelare som tränar med orange/grön boll)
  • Torsdagar mellan kl. 16.10-16.50 (för spelare som tränar med orange/grön boll)

 

Pris
80 kr per pass. Betalas direkt i samband med anmälan via Matchi.

 

Anmälan och betalning
För att deltaga på något av dessa pass krävs en anmälan. Denna gör du genom att gå in på Matchi, söka upp ”Ullevi Tennisklubb” och därefter välja aktivitet. Om aktiviteten av någon anledning inte skulle bli av ställs den in och återbetalas. Eftersom att anmälan görs av målsman kommer förälderns namn synas istället för barnets vid anmälan. Vid intresse att anmäla fler barn i samma familj ta kontakt direkt med Olof.

Hör av dig till Olof Tengström olof.tengstrom@ullevitk.se vid eventuella frågor.