Om Ullevi Tennisklubb

Klubben i centrum.

Ullevi Tennisklubb är en ideell förening med drygt 1200 medlemmar. Vi är belägna mitt i centrala Göteborg i en anläggning som vi till 100 % äger och driver själva. Som renodlad tennisklubb fokuserar vi på att skapa en optimal tennismiljö för våra medlemmar.

Ullevi Tennisklubb bildades 1944 och den nuvarande hallen stod färdig 1993, men tennis har det spelats på platsen sedan 1901 – med andra ord är platsen vi spelar på ett av Sveriges äldsta tennisfästen och det finns en hel del tradition och historia som förpliktar.

 

Vi är en renodlad tennisklubb och har tagit fasta på att tennis är en idrott för hela livet där all vår fokus ligger på att skapa den bästa tänkbara tennismiljön för alla våra medlemmar, oavsett ålder och spelnivå. Vi har också tagit fasta på att tennis är en tävlingsidrott. Det innebär inte att alla som spelar tennis behöver ha ambitionen att bli elitspelare utan att vi arbetar för att stötta och öka antalet tävlingsspelare i klubben.

 

Vi har genom åren lyckats med att positionera oss som en ledande tennisklubb i Sverige och många kända tennisprofiler har representerat vår förening. Några av de mest namnkunniga är Christina Sandberg-Lang, Anders Järryd, Magnus Gustafsson, Lars Jönsson, Björn Rehnquist, Christian Bergström, Johan Brunström och Caijsa Hennemann.

 

På barn- och ungdomssidan intar Ullevi också en framskjuten plats i landet med flera unga spelare på landslagsnivå. Vi har genom åren försett de svenska junior-, senior- och veteranlandslagen med duktiga tennisspelare.

 

Vi är naturligtvis mycket stolta över vår historia – samtidigt tycker vi att det är viktigt att ha en balans mellan att blicka bakåt och tänka framåt. Vi har en organisation där såväl tränare, administrativ personal som förtroendevalda arbetar med att utveckla och ständigt förbättra verksamheten i klubben. Vi hoppas att du som medlem vill hjälpa oss framåt och att vi tillsammans kan sträva mot att följa vår värdegrund och uppnå vår vision och våra mål. För oss är delaktighet, stark klubbkänsla och hög kvalitet i det vi gör tillsammans något vi alltid sätter främst i vår verksamhet.

 

Varmt välkommen till Ullevi Tennisklubb!

Personal

Vi är ungefär 20 medarbetare som arbetar med med klubbens tennisverksamhet, anläggning, administration och medlemsservice – allt för att du som våra medlemmar/kunder skall känna sig välkommen och trivas hos oss, antingen på eller utanför tennisbanan.

Klubbchef

 

 

 

Kristian Persson
Telefon: 0707-99 30 08
kristian.persson@ullevitk.se

Bredd- och motionsansvarig

 

 

Mikael Pihl
mikael.pihl@ullevitk.se

Barn- och ungdomsansvarig

 

 

 

Fredrik Shasteen
fredrik.shasteen@ullevitk.se


Elit- och tävlingsansvarig

 

 

Damien Croisat

damien.croisat@ullevitk.se


Elit- och tävlingsverksamheten
Skolverksamhet och seriespel

 

Lars Jönsson

lars.jonsson@ullevitk.se


Ansvarig Tennisshopen

 

 

Johan Strandeus

johan.strandeus@ullevitk.se


Administration / Ekonomi

 

 

Therese Hansson

therese.hansson@ullevitk.se


Anläggningsansvarig

 

 

Ulf Nielsen

ulf.nielsen@ullevitk.se


Ansvarig medlemsservice/reception

 

 

Nominchimeg Batchuluun

reception@ullevitk.se


Tränare

 

 

Filip Bergström

filip.bergstrom@ullevitk.se


Tränare

 

 

Ludvig Rohlén

ludvig.rohlen@ullevitk.se


Tränare

 

 

Carl Olander

Styrelse

Ordförande

Anders Rydberg

Vice ordförande

Henrik Hobik

Ledamot

Håkan Simonsen

Ledamot

Ulf Carlsson

Ledamot

Olle Eksell

Ledamot

Gert Lidén

Ledamot

Kamilla Kohn Rådberg

Ladda ner för att läsa mer om:

Vår värdegrund

Föräldrarguiden