Bredd & Motion

Vårt mål är att alltid erbjuda tennisträning i många olika former och något för alla kategorier – allt ifrån kurser för nybörjare till mer avancerade spelare…

Ungefär 250 såväl studenter som pigga pensionärer ryms idag inom ramen för vårt program för bredd- och motionsspelare. Vårt mål är att alltid erbjuda tennisträning i många olika former och något för alla kategorier – allt ifrån kurser för nybörjare till mer avancerade spelare, veckovisa kurser, privatlektioner i grupp eller individuellt samt motionsserier i både singel och dubbel.

 

Många av de som börjar hos oss spelar flitigt och finns ofta med i någon form av verksamhet hela livet. I alla de delar av verksamheten där vi har en tränare som håller i träningspasset erbjuder vi en mix av att lära sig mer om teknik och taktik och att få en skön ”work-out”. Vi tror att en av anledningarna till att de flesta av de som börjar hos oss ofta finns kvar under lång tid är att vi just har något för alla och att vi alltid har såväl kunniga som engagerade tränare på plats.

 

Våra olika tenniskurser är mycket populära oavsett om du föredrar att spela på dagtid eller på vardagskvällar eller helger. När skolan har lov erbjuder vi dessutom intensivkurser. Detta sker vid ungefär sex tillfällen per år.

 

45+ är en stor och populär del inom bredd- och motionsverksamheten. Många av de 70 medlemmarna har funnits med sedan starten 1998 och här finns motionärer som spelar regelbundet och som närmar sig 90 år.

 

I vår damverksamhet deltar ett drygt 60-tal damer i organiserad träningsverksamhet ett antal kvällar samt någon dagtid i veckan. Utöver den löpande träningen anordnas också en rad andra aktiviteter såsom tennisclinics, tävlingar och klubbutbyten.

 

VILL DU BÖRJA SPELA TENNIS HOS OSS? KLICKA HÄR!

Kurser

Intensivkurser

Kurserna erbjuds vid vissa tillfällen under året och spelas normalt sett under fyra dagar per vecka. Varje träningstillfälle är med en erfaren tränare och är 1 tim/dag med 4-6 spelare. 1000 kr för fyra tillfällen. Vi går ut med information några veckor innan respektive kursstart. Om du är intresserad av mer information ta kontakt med mikael.pihl@ullevitk.se.

Terminslånga kurser

Vi erbjuder kurser för vuxna motionärer såväl för nybörjare som mer avancerade spelare. Kurserna är både på dag- och kvällstid. För mer information om dagar/tider och spelnivåer hör av dig till mikael.pihl@ullevitk.se. Kurserna kostar mellan 225-250 kr per tim och leds av en erfaren tränare.

Intresseanmälan

Damsektionen

Damsektionen är en verksamhet inom klubben för kvinnor i alla åldrar med olika spelstyrka. Damsektionen består idag av ca 30 aktiva damer uppdelade i två grupper, motionsgrupp och utvecklingsgrupp, beroende på ambitionsnivån samt individuella färdigheter.

Vi stävar efter att träning, tävling och allt vi gör tillsammans präglas av glädje och välbefinnande. Vår målsättning är att kontinuerligt utvecklas som tennisspelare genom att spela med och mot olika spelare samt träna med tränare. Vi gillar att tävla och är med i Göteborgs Damdubbelserien som anordnas av Göteborgs tennisförbund.

Vi tar emot löpande anmälningar till de olika grupperna för spel inför kommande säsong. Spelperioderna är: Vecka 33 – 52 och vecka 1 – 24.

Om du är sugen på att spela med oss, ta kontakt med någon av oss nedan eller kom ner en måndag eller onsdag 19-21 och hälsa på. Välkommen!

Kontaktpersoner i damsektionen:

Motionsgrupp, Sigun Bergstedt, sigunb@gmail.com, 0707-122228

Utvecklingsgrupp, Marija Ivanovic, marrija@hotmail.com, 0767-644787

Kontaktperson Damdubbelserien: Marija Ivanovic

Privatlektioner

För dig som vill komplettera den vanliga träningen finns möjlighet att boka individuella lektioner. Det är främst dagtid under vardagar som är aktuellt. Ta kontakt med receptionen eller direkt med den tränaren du vill boka in för att se vilka möjligheter som finns. Receptionen nås via e-post recepetion@ullevitk.se eller telefon 031 – 18 01 15.

Maila Receptionen

Privatlektioner

Privat+

Privat+ vänder sig till våra medlemmar/kunder som har abonnemang, är samarbetspartners, har deltagit i annan vuxenundersvisning och nu vill satsa det ”lilla extra” för att utvecklas vidare.

Träningen är framförallt inriktad på att utveckla deltagarnas matchspel och flera tränare finns med på passen.

 

För information kontakta Mikael Pihl

Singelserien

Äntligen så kan vi erbjuda ett ordentligt seriespel för vuxna på Ullevi Tennisklubb.

Serien  spelas i form av poolspel med åtta spelare per pool, alla möter alla i en pool så på en säsong spelas sju matcher. De två första i varje pool flyttas upp en division, de två i botten flyttas ned en division och plats 3-6 spelar vidare i samma division även nästa säsong.

Matcherna spelas bäst av tre set, i form av korta set först till fyra gem. Vad gäller serve så får var och en serva utefter sin egen nivå och är man osäker går det utmärkt med underarms serve.

 

Varje match inleds med inbollning i fem minuter och sedan match 55 minuter. Vi  använder oss av ett system som heter backhandsmash för administration samt resultatrapportering.

Nästa spelomgång inleds v.2 2023.

Intresseanmälan

Tennispasset

Tennispasset

Tränarlett pass för våra medlemmar som har ett oregelbundet schema och behöver flexibla träningstider. Passet är nivåanpassat i färgkoderna:

 

Nybörjare– för dig som är nybörjare och vill lära dig tennisens grunder gällande slag- och fotarbetsteknik samt få taktiska tips och råd.

 

gul – för dig som kan grunderna i forehand & backhand samt serve.

 

blå – för dig som kan hela spelet och vill lära dig tennisens grunder gällande slag- och fotarbetsteknik samt få taktiska tips och råd.

 

röd – för dig som kan hela spelet i högt tempo och vill lära dig tennisens grunder gällande slag- och fotarbetsteknik samt få taktiska tips och råd.

 

svart – för dig som är tävlingsspelare och vill lära dig tennisens grunder gällande slag- och fotarbetsteknik samt få taktiska tips och råd.

 

1 speltillfälle 250kr
10 – kort vardagar före 16.00 (endast medlem) 1900kr
10 – kort alla pass (endast medlem) 2100kr

Boka

Frukosttennis

Frukosttennis – Onsdagar

Upp till tolv spelare på tre banor med en tränare som organiserar träningen/spelet. Din spelnivå förväntas vara så hög så att du kan spela match på egen hand. Efter passet serveras frukost.

Tid : Onsdagar kl. 07.00-08.00

Anmälan: Sker via Matchi under aktiviteter eller via reception@ullevitk.se eller 031-180115.

Medlem 150kr per spelare/gång. Ej medlem 200kr per spelare/gång.

Anmäl

Öppna pass

Spel på två eller tre banor beroende på hur många som har anmält sig. Ingen tränare, spelarna organiserar sig själva. Bollar finns att få i receptionen.
Betalas via Matchi eller i receptionen före spel.

Fredagsdamerna

Fredagar kl. 09.00-10.00

Anmälan: Senast kl. 10.00 dagen före på antingen mail till reception@ullevitk.se eller befintlig lista i receptionen. Vi tar emot anmälningar endast på detta vis. Vi ber er att ni är ute i god tid med er anmälning.

Pris: Medlem 60 kr per spelare/gång. Ej medlem 90 kr per spelare/gång.

Kaffe ingår.

Anmäl

Lördagsgänget

Lördagar kl. 08.00-09.00

Anmälan: Senast kl. 10.00 dagen före på antingen mail till reception@ullevitk.se
eller befintlig lista i receptionen. Vi tar emot anmälningar endast på detta vis. Vi ber er att ni är ute i god tid med er anmälning.

Pris: Medlem 70 kr per spelare/gång. Ej medlem 105 kr per spelare/gång.

Kaffe ingår.

Anmäl

Söndagsgänget

Söndagar kl. 21.00-22.00

Anmälan: Senast kl. 10.00 dagen före på antingen mail till reception@ullevitk.se
eller befintlig lista i receptionen. Vi tar endast emot anmälningar på detta vis. Vi ber er att vara ute i god tid med er anmälning.

Pris: Medlem 70 kr per spelare/gång. Ej medlem 105 kr per spelare/gång.

Anmäl

45+

45+

Varje tisdagsmorgon kl. 9-11 är hela hallen reserverad för kategorin 45+. Det spelas dubbel- eller mixed- i två timmar, med byte av partner efter första timmen. Efter spelet bjuder klubben på en kopp kaffe i klubbrummet.

Anmälan sker veckovis på lista i receptionen. Listan dras in måndag kl. 17 och därefter görs spelordningen upp. På tisdagsmorgonen läggs ny lista ut. Efter kl. 9 på tisdag morgon kan man också anmäla sig per telefon 031-18 01 15 till påföljande tisdag.

Det finns plats för 26 spelare mellan kl. 9-11. Listan brukar snabbt bli fulltecknad och därför erbjuds också möjlighet att spela kl. 12-14. Om du inte får plats kl. 9-11 kan du anmäla dig som reserv och samtidigt ange om du är beredd att spela kl. 12-14.

Utöver ovanstående anordnas också klubbmatcher mot t ex GLTK och Partille, samt interna tävlingsaktiviteter och organiserad träning.

 

Pris: 100 kr för två timmars organiserat spel, bollar samt kaffe.

 

Kontaktperson för alla aktiviteter inom 45+ är Bo Jerhamre
031-18 15 44
bo.jerhamre@ullevitk.se

Bredd- och motionsansvarig

 

Mikael Pihl