Bredd & Motion

Vårt mål är att alltid erbjuda tennisträning i många olika former och något för alla kategorier – allt ifrån kurser för nybörjare till mer avancerade spelare…

Ungefär 250 såväl studenter som pigga pensionärer ryms idag inom ramen för vårt program för bredd- och motionsspelare. Vårt mål är att alltid erbjuda tennisträning i många olika former och något för alla kategorier – allt ifrån kurser för nybörjare till mer avancerade spelare, veckovisa kurser, privatlektioner i grupp eller individuellt samt motionsserier i både singel och dubbel.

 

Många av de som börjar hos oss spelar flitigt och finns ofta med i någon form av verksamhet hela livet. I alla de delar av verksamheten där vi har en tränare som håller i träningspasset erbjuder vi en mix av att lära sig mer om teknik och taktik och att få en skön ”work-out”. Vi tror att en av anledningarna till att de flesta av de som börjar hos oss ofta finns kvar under lång tid är att vi just har något för alla och att vi alltid har såväl kunniga som engagerade tränare på plats.

 

Våra olika tenniskurser är mycket populära oavsett om du föredrar att spela på dagtid eller på vardagskvällar eller helger. När skolan har lov erbjuder vi dessutom intensivkurser. Detta sker vid ungefär sex tillfällen per år.

 

60+ (tidigare 45+) är en stor och populär del inom bredd- och motionsverksamheten. Många av de 70 medlemmarna har funnits med sedan starten 1998 och här finns motionärer som spelar regelbundet och som närmar sig 90 år.

 

I vår damverksamhet deltar ett drygt 60-tal damer i organiserad träningsverksamhet ett antal kvällar samt någon dagtid i veckan. Utöver den löpande träningen anordnas också en rad andra aktiviteter såsom tennisclinics, tävlingar och klubbutbyten.

 

VILL DU BÖRJA SPELA TENNIS HOS OSS? KLICKA HÄR!

Kurser

Intensivkurser

Kurserna erbjuds vid vissa tillfällen under året och spelas normalt sett under fyra dagar per vecka. Varje träningstillfälle är med en erfaren tränare och är 1 tim/dag med 4-6 spelare. 1160 kr för fyra tillfällen. Vi går ut med information några veckor innan respektive kursstart. Om du är intresserad av mer information ta kontakt med andre.backlund@ullevitk.se.

Terminslånga kurser

Vi erbjuder kurser för vuxna motionärer såväl för nybörjare som mer avancerade spelare. Kurserna är både på dag- och kvällstid. För mer information om dagar/tider och spelnivåer hör av dig till andre.backlund@ullevitk.se. Träningspassen leds av våra erfarna och utbildade tränare och kostar mellan 240-290 kr per tim.

Intresseanmälan

Damsektionen

Damsektionen är en verksamhet inom klubben för kvinnor i alla åldrar med olika spelstyrka. Damsektionen består idag av ca 30 aktiva damer uppdelade i två grupper, motionsgrupp och utvecklingsgrupp, beroende på ambitionsnivån samt individuella färdigheter.

Vi stävar efter att träning, tävling och allt vi gör tillsammans präglas av glädje och välbefinnande. Vår målsättning är att kontinuerligt utvecklas som tennisspelare genom att spela med och mot olika spelare samt träna med tränare. Vi gillar att tävla och är med i Göteborgs Damdubbelserien som anordnas av Göteborgs tennisförbund.

Vi tar emot löpande anmälningar till de olika grupperna för spel inför kommande säsong. Spelperioderna är: Vecka 33 – 52 och vecka 1 – 24.

Om du är sugen på att spela med oss, ta kontakt med någon av oss nedan eller kom ner en måndag eller onsdag 19-21 och hälsa på. Välkommen!

Kontaktpersoner i damsektionen:

Motionsgrupp, Sigun Bergstedt, sigunb@gmail.com, 0707-122228

Utvecklingsgrupp, Marija Ivanovic, marrija@hotmail.com, 0767-644787

Kontaktperson Damdubbelserien: Marija Ivanovic

Privatlektioner

För dig som vill komplettera den vanliga träningen finns möjlighet att boka individuella lektioner. Det är främst dagtid under vardagar som är aktuellt. Ta kontakt med receptionen eller direkt med den tränaren du vill boka in för att se vilka möjligheter som finns. Receptionen nås via e-post recepetion@ullevitk.se eller telefon 031 – 18 01 15.

Maila Receptionen

Privatlektioner

Privat+

Privat+ vänder sig till våra medlemmar/kunder som har abonnemang, är samarbetspartners, har deltagit i annan vuxenundersvisning och nu vill satsa det ”lilla extra” för att utvecklas vidare.

Träningen är framförallt inriktad på att utveckla deltagarnas matchspel och flera tränare finns med på passen.

 

För information kontakta Mikael Pihl

Singelserien

För spelare som vill spela matcher erbjuder vi Singelserien – seriespel för vuxna motionsspelare.

Serien spelas i form av poolspel med åtta spelare per pool, alla möter alla i en pool så på en säsong spelas sju matcher. De två första i varje pool flyttas upp en division, de två i botten flyttas ned en division och plats 3-6 spelar vidare i samma division även nästa säsong.

Matcherna spelas bäst av tre set, i form av korta set först till fyra game. Vad gäller serve så får var och en serva utefter sin egen nivå och är man osäker går det utmärkt med underarms serve.

Varje match inleds med inbollning i fem minuter och sedan match 55 minuter. Vi  använder oss av ett system som heter Backhandsmash för administration samt resultatrapportering.

För mer information ta kontakt med andre.backlund@ullevitk.se.

Intresseanmälan

Tennispasset

Tennispasset

Tennispasset är en av våra mest populära träningsaktiviteter. Vi vänder oss till vuxna spelare på olika nivåer som vill utveckla sitt tennisspel och samtidigt få motion i en social träningsform. Träningen leds av klubbens erfarna och utbildade tränare och bedrivs vanligtvis på två banor där upp till sex spelare tränar tillsammans under 60 minuter. Passen innehåller bland annat teknikträning, spelövningar, taktik och matchspel.

Du ser vilka tennispass vi erbjuder och bokar under Ullevi Tennisklubb/aktiviteter på Matchi.se. Du behöver inte vara medlem för att boka. 

Flexibilitet – Varje vecka erbjuds ett flertal tennispass på olika dagar och tider. Du väljer själv hur ofta du vill träna och kan antingen spela flera gånger i veckan eller bara då och då. Du bokar in dig pass för pass och binder därmed inte upp dig under en hel säsong. 

Spelnivåer – Vi tycker att träningen blir roligast och mest effektiv om man spelar med spelare som befinner sig på ungefär den nivå som man själv gör. För att få homogena grupper har vi därför delat in tennispassen i fem olika färger och nivåer (inspirerade av skidåkningens färger i pisterna). Vi rekommenderar alltid nya spelare att ta kontakt med oss så att vi kan hjälpa till att hitta rätt spelnivå (färg) för dig. Våra tränare arbetar hela tiden med att guida in spelare på rätt nivåer så att det blir bra kvalitet för alla spelare på våra pass.

Tennispasset grön (nivå 1/5) – Om du har spelat lite eller aldrig är detta korrekt nivå för dig. Vi fokuserar på att lära dig tennisens grunder där grepp, svingar, fotarbete och förmågan att kunna kontrollera bollen är några av de saker som prioriteras. Målet är att du skall kunna få igång ett eget spel tillsammans med en annan spelare. För dig som deltar på grön nivå finns gratis tennisracketar att låna under dina första speltillfällen.

Tennispasset gul (nivå 2/5)– Här ser vi att du kan grunderna i forehand, backhand och volley. Du kan hålla igång ett eget spel och kan också spela enklare matcher både med och utan serve. Du kan använda enklare former av taktik och förstår hur du skall röra dig på tennisbanan.

Tennispasset blå (nivå 3/5)– Den blå nivån är för dig som kan spela hela spelet och rör dig på ett sådant sätt att du kan täcka hela tennisbanan. Du kan utan svårigheter hålla igång spelet, sikta på olika ställen i banan och följa olika typer av mål som tränaren sätter upp under spelet. Du kan kontrollera tempot bra i bollen och börjar lära dig hur du skall använda olika typer av spinn i dina slag. 

Tennispasset röd (nivå 4/5) – Här ser vi att du kan spela hela spelet i ett högt tempo med få misstag och är en van matchspelare. Du varierar tempo, sikten och spinn utan problem och kan anpassa ditt spel efter olika typer av motståndare. Du kan hantera övningar med högre svårighetsgrad och har en god fysik som gör att du kan täcka hela banan. Spelare på denna nivå har oftast spelat tennis som unga eller börjat senare men då varit aktiva och spelat många år. För att deltaga på röd nivå krävs att du blivit rekommenderad av en av klubbens tränare.

Tennispasset svart (nivå 5/5) – På den högsta nivån finns spelare som ofta är fd. tävlingsspelare eller som spelat aktivt en större del av livet. Här ger tränaren instruktioner på mindre detaljer snarare än på grunderna och träningen är ofta utformad på ett liknande sätt som för klubbens aktiva tävlingsjuniorer. Kort och gott kan du hela spelet och har oftast en mycket god fysisk förmåga. För att deltaga på svart nivå krävs att du blivit rekommenderad av en av klubbens tränare.

Vi erbjuder även Tennispasset Cardio (mer fokus på workout och fysik) och Tennispasset Teknik (fokus teknik i serve/retur och forehand/backhand). För spelare som vill tävla har vi ett eget seriesystem Singelserien där man spelar riktiga singelmatcher.

Varmt välkomna till oss här på Ullevi Tennisklubb!

 

1 speltillfälle 260kr
10 – kort vardagar före 16.00 (endast medlem) 2000kr
10 – kort alla pass (endast medlem) 2100kr

Boka

Frukosttennis

Frukosttennis – Onsdagar

Upp till tolv spelare på tre banor med en tränare som organiserar träningen/spelet. Din spelnivå förväntas vara så hög så att du kan spela match på egen hand. Efter passet serveras frukost.

Tid : Onsdagar kl. 07.00-08.00

Anmälan: Sker via Matchi under aktiviteter eller via reception@ullevitk.se eller 031-180115.

Medlem 150kr per spelare/gång. Ej medlem 200kr per spelare/gång.

Anmäl

Öppna pass

Spel på två eller tre banor beroende på hur många som har anmält sig. Ingen tränare, spelarna organiserar sig själva. Bollar finns att få i receptionen.
Betalas via Matchi eller i receptionen före spel.

Fredagsdamerna

Fredagar kl. 09.00-10.00

Anmälan: Senast kl. 10.00 dagen före på antingen mail till reception@ullevitk.se eller befintlig lista i receptionen. Vi tar emot anmälningar endast på detta vis. Vi ber er att ni är ute i god tid med er anmälning.

Pris: Medlem 60 kr per spelare/gång. Ej medlem 90 kr per spelare/gång.

Kaffe ingår.

Anmäl

Lördagsgänget

Lördagar kl. 08.00-09.00

Anmälan: Sker via Matchi under Ullevi Tennisklubb/aktiviteter

Pris: Medlem 80 kr per spelare/gång. Ej medlem 115 kr per spelare/gång.

Kaffe ingår.

Anmäl

Söndagsgänget

Söndagar kl. 21.00-22.00

Anmälan: Sker via Matchi under Ullevi Tennisklubb/aktiviteter

Pris: Medlem 80 kr per spelare/gång. Ej medlem 115 kr per spelare/gång.

Anmäl

60+

60+ (tidigare 45+)

Varje tisdagsmorgon kl. 9-11 är hela hallen reserverad för kategorin 60+. Det spelas dubbel- eller mixed- i två timmar, med byte av partner efter första timmen. Efter spelet bjuder klubben på en kopp kaffe i klubbrummet.

Anmälan sker veckovis på lista i receptionen. Listan dras in måndag kl. 17 och därefter görs spelordningen upp. På tisdagsmorgonen läggs ny lista ut. Efter kl. 9 på tisdag morgon kan man också anmäla sig per telefon till receptionen 031-18 01 15 till påföljande tisdag.

Det finns plats för 26 spelare mellan kl. 9-11. Listan brukar snabbt bli fulltecknad och därför erbjuds också möjlighet att spela kl. 12-14. Om du inte får plats kan du anmäla dig som reserv.

Utöver ovanstående anordnas t.ex. klubbmatcher mot GLTK och Partille.

Veckans tider:
60+ måndagsspel kl. 13-15
60+ tisdagsspel kl. 9-11
60+ fredagsspel kl. 9-10

Pris: 100 kr för två timmars organiserat spel, bollar samt kaffe.

 

Kontaktperson för alla aktiviteter inom 60+ är Hans Jönsson på e-post haze.jonsson@gmail.com eller receptionen på 031-18 01 15.

Bredd- och motionsansvarig

 

Mikael Pihl